Вредители през лятото

By | 2018-08-12T13:25:04+00:00 август 12th, 2018|Новини|0 Коментара

Вредители през лятото  -това е сезон на отмора и презареждане,но и дава простор на много вредители,които не само често развалят преживяванията ни,но и могат да бъдат доста опасни.

Кърлежи има почти навсякъде в тревните площи.Голяма част от обществените пространства биват обработвани против вредители,но е добре да направите това в личните си дворове и градини-особено ако имате деца и домашни любимци,които обожават да си играят в тревата.Ако се случи да бъдете нападнати от кърлеж,знайте,че в първите няколко часа той все още не е опасен/не е пуснал токсини в кожата/,но незабавното му отстраняване от медицински експерт е важно.

Мухите-на пръв поглед просто изключително досадни-могат да бъдат преносители на над 40 болестотворни причинители,предимно на чревни инфекции,особено в летните месеци.Ако сте навън,не оставяйте открити храни,по които те да кацат и по възможност защитете пространството си от тези вредители.

Комарите-осве че могат да пренасят зарази,те със сигурност остават дразнещи обриви,особено при хората с по-алергична кожа.Тук на помощ идват много решения-репеленти,капани за комари,инсектицидни лампи.

За да имате лято без вредители ни се доверете и няма да останете разочаровани!

Източник Dnes.bg

Оставете коментар